MOGELIJKHEDEN

Verzorging

De laatste verzorging kunt u laten doen maar het is ook mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. U mag hierbij helpen als u dit prettig vindt. Dit kan thuis, in het ziekenhuis of instelling waar de overledene verbleef.

Rouw vervoer

Er is op het gebied van vervoer ook van alles mogelijk. Ik kan u daar de mogelijkheden ook van laten zien.

Opbaren

Opbaren thuis of in een uitvaartcentrum.

Opbaren kan thuis in uw vertrouwde omgeving. Dat kan op eigen bed met een koelplaat of in een kist met een koeling eronder. Maar ook in een uitvaartcentrum in een 24 uurskamer waar u als nabestaande een sleutel van krijgt en daar ieder moment terecht kan. Of in de centrale koeling, waar u voor een bezoek een afspraak maakt en de overledene wordt geplaatst in een daarvoor beschikbare ruimte.

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die ervoor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stil gezet. Het lichaam van de overledene kan door thanatopraxie weer voor een aantal dagen een natuurlijke uitstraling krijgen.

Doordat het bloed wordt vervangen door een vloeistof met een conserverende werking wordt het ontbindingsproces vertraagd met maximaal tien dagen. Het vochtgehalte blijft op peil zodat het gezicht niet smaller wordt en het lichaam een natuurlijke kleur behoudt. Hierbij hoeft Het lichaam niet gekoeld te worden.

De overledene kan dus ook thuis opgebaard worden.

Plechtigheid

De afscheidsplechtigheid kan in de kerk, uitvaartcentrum of aula van het crematorium. Maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Bijvoorbeeld de kantine van de sportvereniging, restaurant, bij een club waar de overledene lid van was of een plaats waar hij of zij graag kwam. Ook is er een openlucht plechtigheid mogelijk bij het crematorium.

Bloemen

Wel of geen bloemen? Het verzorgen van een bloemstuk kunt u ook door mij laten regelen. Wilt u geen bloemen, dan is dat ook geen probleem.

Monument met bloemen

Vaak worden er ook in plaats van bloemen donaties voor een goed doel gevraagd.
Ook dat is natuurlijk aan u.

Dragers

Het dragen van de kist kan door familie of vrienden worden gedaan, maar ook door ervaren dragers.

Koffietafel

Tegenwoordig wordt er steeds meer afgeweken van een traditionele koffietafel. De koffie wordt vaak vervangen voor een drankje, het plakje cake voor een hapje.

Koffie op locatie

Wat u ook wenst alles is mogelijk.
Ook de locatie ligt niet vast. Die kunt u zelf bepalen.