VERZEKERINGEN

Wel of geen verzekering, bel gerust voor info

Of u nu wel of niet verzekerd bent u kunt altijd bij mij terecht. Neem gerust contact op voor al uw vragen.

Wel verzekerd

U bent verzekerd. Dat betekent dat u een natura-verzekering, een kapitaalverzekering, of een combinatie van beiden hebt. In alle gevallen mag u zelf bepalen wie u de uitvaart laat verzorgen. U zit nooit aan een uitvaartverzorger vast omdat u ergens verzekerd bent.

Ook oude polissen kunnen nog steeds waardevol zijn. Vaak zijn deze bedrijven overgenomen door maatschappijen die nu bestaan.

Natura-verzekering

Bij een natura-verzekering bent u verzekert van een pakket diensten.

Bij een natura verzekering bent u meestal alleen verzekerd voor een standaard pakket. Wilt u iets extra dan moet u meestal bijbetalen. In veel gevallen is kan dit een aardig bedrag zijn.

Bij begrafenissen zijn vaak de grafkosten en het grafmonument uitgesloten van dit pakket Een natura-verzekering kan ook altijd uitbetaald worden in geld. Welk bedrag dat is, is per verzekeringsmaatschappij verschillend. Ik zoek dat graag voor u uit.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering krijgt u het bedrag uitbetaald. Daarmee kunt u de uitvaartkosten zelf betalen. U kunt alle kosten dus mee rekenen. Bv. De grafkosten, sier urn, as sieraad, monument etc.

Combinatie-uitvaartverzekering

De combinatie-uitvaartverzekering is een verzekering die opgedeeld is in een natura en kapitaal verzekering. De kosten die uitgesloten zijn van het pakket kunt u dan betalen uit het kapitaal gedeelte.

Het is altijd verstandig om eens goed te kijken wat voor verzekering u heeft. Laat hem eventueel aanpassen. Wilt u daar hulp bij? U kunt mij altijd bellen voor een afspraak.

Niet verzekerd

Er is geen verzekering. Dit betekent dat u als nabestaande goed moet kijken wat het budget is. Misschien is er voor een uitvaart gespaard. Let wel op wie in dat geval de opdrachtgever wordt, omdat diegene ook over het bedrag moet kunnen beschikken.

Wanneer er geen verzekering is kan er om een aanbetaling gevraagd worden.