BEGRAVEN OF CREMEREN

Cremeren

Voor sommige mensen is het lastig om te kiezen.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een crematie. Een crematie heeft veel voordelen. Zo neemt het geen ruimte in beslag zoals een graf, en het is voordeliger.

Herdenkingsplechtigheid

U kunt een herdenkingsplechtigheid houden waar u maar wilt. En de as kunt u uitstrooien op een plek naar keuze of thuis bewaren in een urn. Ook kunt u de as gebruiken en verwerken in een sieraad, tatoeage of kunst.

U kunt de urn ook bijzetten in een bestaand graf. Er zijn ook bij het crematorium verschillende tuinperken waar de urn begraven kan worden.

Ook daar zijn uitstrooiveldjes waar zelfs nog een gedenkplaatje kan  worden geplaatst. 

Begraven

Een begrafenis is meestal een persoonlijke keus, heeft vaak te maken met traditie, geloof of rituelen. Het is een plaats die u kunt bezoeken en de overledene kunt gedenken. Het komt voor dat er al een bestaand graf is, waar u in bijgezet kunt worden.

Als er een nieuw graf moet komen kunt u kiezen uit een particulier of een algemeen graf. Dit heeft gevolgen op de kosten, grafrecht en een monument.

Grafmonumenten

Grafmonumenten kunt u zelf samenstellen bij de daarvoor bestemde bedrijven. Gerda kan u daar naar verwijzen.

Urnen zijn er in vele soorten en maten.

Gerda biedt u vrijblijvend de Cinisafe aan. Dit is een kunststof box, waar de as in bewaard kan worden. Deze is ook heel makkelijk om de as mee uit te strooien. Het vuurvaste identificatie steentje wat bij de crematie mee de oven in gaat kunt u hier bovenin bewaren

Ook kan Gerda u helpen aan het urnenbootje. Deze kunt u vullen met de as van de overledene met daarbij bijvoorbeeld wat bloemen, waarna u de boot het water op duwt. Het bootje met de as zullen vanzelf zinken. Een hele bijzondere manier van uitstrooien.

U kunt voor meer informatie altijd terecht bij Gerda Meulman