BEGRAVEN OF CREMEREN

Cremeren

Voor sommige mensen is het lastig om te kiezen.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een crematie. Een crematie heeft veel voordelen. Zo neemt het geen ruimte in beslag zoals een graf.

Herdenkingsplechtigheid

U kunt een herdenkingsplechtigheid houden waar u maar wilt. En de as kunt u uitstrooien op een plek naar keuze of thuis bewaren in een urn. Ook kunt u de as gebruiken en verwerken in een sieraad, tatoeage of kunst.

U kunt de urn ook bijzetten in een bestaand graf. Er zijn ook bij het crematorium verschillende tuinperken waar de urn begraven kan worden.

Ook daar zijn uitstrooiveldjes waar zelfs nog een gedenkplaatje kan  worden geplaatst. Een crematie is meestal goedkoper dan een begrafenis.

Begraven

Een begrafenis is meestal een persoonlijke keus, heeft vaak te maken met traditie, geloof of rituelen. Het is een plaats die u kunt bezoeken en de overledene kunt gedenken. Het komt voor dat er al een bestaand graf is, waar u in bijgezet kunt worden.

Als er een nieuw graf moet komen kunt u kiezen uit een particulier of een algemeen graf. Dit heeft gevolgen op de kosten, grafrecht en een monument.

Grafmonumenten

Wat nog niet zo bekend is en tamelijk nieuw zijn aluminium grafmonumenten. Deze zijn in veel kleuren te leveren. Elk persoon is uniek en kleur en vormgeving zeggen veel over deze persoon. De grafmonumenten zijn ook leverbaar voor de urnenplaats.

aluminium graf

Grafstenen kennen we vooral van natuursteen.

De naamplaten worden gemaakt van glashelder acrylaat. Dat is lichter, sterker en duurzamer dan standaard dubbelglas. Het materiaal heeft een luxe en chique uitstraling en wordt voorzien van uv prints, in iedere vorm en kleur.

Grafmonument Aluminium

U kunt voor meer informatie altijd terecht bij Gerda Meulman